Goedkoop een E-reader kopen!

Digitaal lezen is iets wat door het afgelopen Corona jaar ook een enorme toevlucht genomen heeft. Daarom ga ik in dit artikel er kort op in waar je goedkoop een e-reader kunt kopen, en wat de voordelen zijn. Waar een jaar geleden de meest fanatieke boekenlezers nog vasthielden aan een paperback is dit inmiddels wel veranderd. Dit komt natuurlijk o.a. door het feit dat de fysieke winkels nu al geruime tijd in een lockdown zitten, maar ook de bibliotheken zijn al geruime tijd min of meer gesloten. Even rustig tussen de vele boeken rondneuzen een een leuke selectie maken zit er dus al een tijdje niet in. Fysiek dan. Want digitaal is er natuurlijk ook enorm veel verkrijgbaar. Deze digitale boeken ook wel eBooks genoemd zijn namelijk al heel wat jaar goed verkrijgbaar, maar vooral de oudere boeken zijn nog slecht verkrijgbaar als ebook. Echter door de groeiende populariteit van digitaal lezen worden ook de oudere titels langzamerhand omgezet naar een ebook.

Het mooie van een ebook is niet alleen dat je deze eenvoudig kunt downloaden. Nee, het grootste voordeel vind ik dat deze na aankoop meteen te downloaden is. Geen lange levertijden, wachten of het pakketje heel aankomt etc. Nee, meteen downloaden op je apparaat en lezen maar. Er zijn zelfs diverse boekenwebsites welke een ruime boekencollectie aan gratis boeken beschikbaar hebben. Hiermee kan je soms de mooiste titels gratis downloaden als ebook en meteen lezen.

Waar lees je je eBook op?

Dat is een discussie die misschien wel nooit klaar is. Een digitaal boek kan je namelijk praktisch op elk scherm lezen. Denk hierbij aan de computer, een tablet en/of Smartphone. Echter er is ook een apparaat speciaal ontworpen voor het lezen van een digitaal boek, namelijk de E-reader. Een ereader lijkt qua vormgeving iets op een tablet alleen is wel erg aangepast voor het leesgebruik. Zo zijn de meeste ereaders voorzien van een e-ink scherm. Hiermee lijkt het scherm heel erg op het lezen van een fysiek boek. In het verleden was deze zelfs niet voorzien van achtergrond verlichting zodat je bij het lezen van een boek nog steeds goed omgevingslicht nodig had. Inmiddels zijn de e-ink schermen ook voorzien van een verlichtingstechniek waardoor in de schemering en in het donker het scherm goed leesbaar blijft.

Een goedkope ereader kopen is daarbij voor ons ook een must als je van boeken lezen houd. Ik hanteer vaak als stelregel dat als je meer dan 3 boeken per maand leest dat het echt een aanrader is om een ereader te kopen. Niet alleen het scherm zorgt voor veel voordelen, maar ook het gewicht is echt een stuk lichter dan die van bijv. een tablet. Schermformaat is met een 6.8″ – 8″ scherm toch beter dan de gemiddelde smartphone en de accuduur is vaak tot wel een maand. Echt grote pluspunten voor de e-reader!

Besparen op je alles in een pakket

Wil jij gaan besparen op je alles in een pakket? Dan zit je hier op de juiste plek, want dat is namelijk een abonnement waar je vaak eenvoudig op kunt gaan besparen. Het maakt eigenlijk niet uit of je al een lopend contract hebt bij een Ziggo, KPN of wie dan ook. Je kunt namelijk op meerdere manier besparen op je huidige abonnement, of uiteindelijk de keuze maken om over te gaan stappen.

Bereken hier je korting op een Alles in een pakket

Tips om te besparen op internet

De meest basis vraag is natuurlijk, wat heb je nodig? Je kunt namelijk wel kiezen voor het duurste en snelste abonnement wat er verkrijgbaar is, maar als je alleen maar je e-mail dagelijks wilt controleren is dit natuurlijk onzin. Daarom is het handig om eerst eens inzichtelijk te maken wat je op dit moment met je internet verbinding doet. En zeker als je voor een Alles in een pakket gaat dan is het ook raadzaam om te kijken wat je met je televisie gebruik en eventuele vaste telefoonlijn wilt. Een vaste telefoonlijn is namelijk niet meer standaard voor iedereen nodig aangezien de mobiele telefoon dit wel aardig overgenomen heeft. Ook het traditioneel televisiekijken is voor veel mensen allang niet meer wat het 10 jaar geleden was. Niet alleen hebben diensten als een Netflix, Disney+, Amazon Prime veel overgenomen, maar ook een stukje uitzending gemist is nu prima via een App te gebruiken van veel zenders.

Daarom het volgende op een rijtje zetten voor je inventarisatie:

  • Met welke apparaten heb jij verbinding met het internet?
  • Hoeveel on-demand diensten gebruik jij tegelijk? (zeker met grotere huishoudens zijn er vaak meerdere TV’s/schermen met een Netflix actief)
  • Gebruik jij je vaste telefoonlijn nog wel echt?
  • Op hoeveel TV’s kijk jij nog echt traditioneel televisie?

Wij raden aan om voor de internet verbindingssnelheid te kiezen die bij je on-demand diensten past.